Mainos
Mainos

Metsäpeuran istutukset onnistuivat - kanta satakertaistunut

Perhossa Pohjanmaalla on juhlittu tänään Suomen metsäpeurakannan pelastumista. Lähes sukupuuttoon kuollutta metsäpeuraa istutettiin Suomenselälle kymmenen yksilön verran 30 vuotta sitten, ja sen seurauksena kanta on satakertaistunut. Nyt peuroja liikkuu alueella jo tuhatkunta.

Metsäpeurojen määrää on kuitenkin vähentänyt voimakas metsästys ja toisaalta suurpedot, lähinnä sudet.

- Se mikä on huolestuttavaa on, että Itä-Suomen kanta on heikentynyt aika voimakkaastikin. Täällä Suomenselällä kannan kasvu on pysähtynyt käytännössä, sanoo WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Lajia haluttaisiinkin vahvistaa, mutta maanviljelijät pitävät metsäpeuraa vahinkoeläimenä eivätkä hyväksy kannan lisäämistä.

- Sillon, kun se tulee isona laumana pellolle, niin kyllä se on haitaksi. Ne ulostavat ja särkevät paaleja sekä rikkovat aitoja, kuvailee Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jouni Jyrinki Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta.

Katso Outi Airolan juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme