Mainos
Mainos

Metsäsertifioinnin perusteita muokataan

Suomalaisen metsäsertifioinnin perusteet ovat muuttumassa.

Suomalaisen FFCS-metsäsertifioinnin perusteita muokkaava työryhmä ehdottaa mm. geenimuunneltujen taimien kieltämistä.

Työryhmä ehdottaa myös metsän hoitovaatimuksista postettavaksi määräystä, jonka mukaan metsän poistuma tai hakkuut eivät saa olla suurempia kuin metsän kasvu. Työryhmä muovaisi sääntöä toteamuksella, että suurinta kestävää hakkuumäärää ei saa ylittää.

Työryhmän mukaan vanha muotoilu on ongelmallinen esimerkiksi Etelä-Suomen vanhojen metsien suhteen, koska vanhassa metsässä ei juuri ole kasvua vaan poistumaa lahoamisen myötä.

Suomen luonnonsuojeluliiton ja Maailman luonnon säätiön WWF:n mukaan kaavaillut sertifiointimuutokset heikentävät metsien suojelua. WWF:n metsävastaava Harri Karjalainen pelkää mm. että metsiin jätettäisiin nykyistä vähemmän säästöpuuta ja sanoo myös, ettei sallittuja hakkuumääriä tulisi erottaa metsän kasvusta.

Uudet sertifiontiperusteet lienevät käytössä viimeistään vuonna 2005. Suomalaisen serfifioinnin piirissä on noin 95 prosenttia kotimaan metsistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme