Mainos
Mainos

Metsäsertifiointi käyttöön ensi vuonna?

Suomen oloihin soveltuvan vapaaehtoisen metsien sertifiointijärjestelmän toivotaan olevan käytössä ensi vuoden kuluessa.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) johtama metsien sertifiointitoimikunta suosittelee, että järjestelmän pitää olla yhteensopiva nykyisten ja kehitteillä olevien kansainvälisten sertifiointijärjestelmien kanssa.

Mallin pitää mukautua suomalaiseen metsänomistukseen ja puukaupan käytäntöihin. Toimikunta ei suosittele mitään tiettyä mallia. Suomen oloihin soveltuvista standardeista on odotettavissa esitys maaliskuun lopulla.

Metsäsertifioinnilla pyritään maailmanlaajuisesti edistämään metsien kestävää ja vastuullista käyttöä. Sertifioinnissa riippumaton osapuoli myöntää todistuksen siitä, että metsiä on hoidettu ja käytetty kestävyyden periaatteiden mukaisesti. Ennen sertifikaatin myöntämistä tarkistetaan, vastaako metsien hoito ja käyttö sovittuja ekologisia, ekonomisia ja sosiaalisia standardeja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme