Mainos
Mainos

Metsästäjät päihittivät tutkijat susietsinnöissä

Metsästäjät löysivät Kainuusta susia kolme kertaa enemmän kuin tutkijat. Metsästäjäliiton Kainuun piirin laskennassa havaittiin 103 suden jäljet, kun Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Kainuussa on 30-40 sutta.

Metsästäjäliiton Kainuun piirin toiminnanjohtaja Juhani Voutilainen vakuuttaa tänään julkistetussa tiedotteessa, ettei kyse ole päällekkäisistä havainnoista. Löydöt varmistettiin seuraamalla jälkiä riittävän pitkään. Lisäksi petoyhdyshenkilöt tarkistivat epävarmoja havaintoja.

Ahman ja ilveksen määrät osuivat paremmin yksiin tutkijoiden arvioiden kanssa. Laskennassa löydettiin 212 ilveksen ja 35 ahman jäljet. RKTL:n laskelmien mukaan Kainuussa on 180-230 ilvestä. Ahmoja on koko maassa 150-170. Kanta painottuu Kainuuseen.

Reilu viikko sitten tehtyyn laskentaan osallistui tuhansia kainuulaisia metsästäjiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot