Mainos
Mainos

Metsästyksen suosio kasvussa - naiset harrastavat yhä enemmän

Metsästyksen suosio on kasvussa. Erityisesti naismetsästäjien määrä kasvoi viime vuonna ennätyslukemiin. Naisia metsästyksen pariin houkuttelevat joko koiraharrastus tai metsästävä aviomies.

Orimattilassa järjestettiin tänään naismetsästäjien jänisjahti. Kirkkonummelainen Anita Forssén on harrastanut metsästystä kolme vuotta.

- Kyllä se ensimmäinen kimmoke tuli, kun työkollegat metsästi aika paljon, niin sitä kautta. Ja sitä kautta pääsin mukaan metsästysseuraan, kuvaa kirkkonummelainen Anita Forssén.

Naismetsästäjien määrä on kasvanut viime vuosina kovaa tahtia. Vielä kaksikymmentä vuotta sitten Suomessa oli kuusituhatta naismetsästäjää, nykyään jo 17 500. Määrä on lähes kuusi prosenttia kaikista Suomen yli 300 000 metsästäjästä.

- Yksi, mikä nostaa metsästävien naisten määrää on tää koiraharrastus eli ollaan kiinnostuneita metsästyskoirista ja sitä kautta tähän lähdetään. Naiset myös lähtevät mukaan sen takia, että heidän miehensä ovat metsästäjä, kertoo Suomen metsästäjäliiton järjestötiedottaja Anna Grenfors.

Ensimmäisenä uudelta harrastajalta vaaditaan metsästyskortin suorittamista. Tämän jälkeen harrastukseen pääsee parhaiten mukaan metsästysseurassa.

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 6.2.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot