Mainos
Mainos

Metsästyslupien myyntiä aikaistetaan

Lupien myyntiä jo alkukesästä kokeillaan Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon riistanhoitopiirien lupa-alueilla.

Metsähallitus aikaistaa tänä vuonna metsästyslupien myyntiä ruuhkahuippujen tasaamiseksi.

Tänä vuonna kokeillaan ensimmäistä kertaa metsästyslupien myyntiä jo alkukesästä. Kokeilualueiksi on valittu Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon riistanhoitopiirien alueilla sijaitsevat lupa-alueet.

Alueiden metsästyskiintiöstä myönnetään puolet tiistaina 6. kesäkuuta alkaen. Myynti jatkuu näille alueille läpi kesän niin kauan kuin lupia on jäljellä. Varsinainen metsästyslupamyynnin aloitus on porrastettu alueittain.

Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen läänien alueiden lupamyynti alkaa 1. elokuuta. Seuraavana päivänä alkaa Oulun läänin alueiden lupamyynti Kuusamoa ja Taivalkoskea lukuun ottamatta, sitten Lapin läänin alueiden Sallaa, Savukoskea ja Posiota lukuun ottamatta ja 4. elokuuta Kuusamon, Taivalkosken, Sallan, Savukosken ja Posion alueiden.

Tiistaina 8. elokuuta on vuorossa Utsjoen, Inarin ja Enontekiön alueiden hakumenettelystä jäljelle jääneet luvat. Näiden kuntien syksyn riekkolupia voi hakea kirjallisesti toukokuun alusta alkaen, ja hakemukset on palautettava kuukauden loppuun mennessä. Kausilupien hakuaika alkaa jo ensi maanantaina ja päättyy 2. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme