Mainos
Mainos

Metsojahti jakaa mielipiteitä

Metson metsästystä on rajoitettu lähes kaikissa maakunnissa eriasteisilla rauhoituksilla ja pyyntikiintiöillä. Siitä huolimatta pelkästään ukkometsoja ammutaan tämänkin metsästyskauden aikana useita tuhansia.

Metsokanta vaihtelee maan eri osissa ja paikoin se on hyvinkin heikko.

Suomessa ammutaan tänä syksynä lähes 300 000 metsäkanalintua, joista metsoja on noin 10 prosenttia. Komeita ukkometsoja saaliiksi joutuu muutamia tuhansia.

Metsoa koskevia rauhoituksia on voimassa valtava määrä, mutta ne ovat hyvin paikallisia. Joissakin kunnissa metso on kokonaan rauhoitettu, useimmissa on voimassa pyyntikiintiö, toisaalla taas pyyntiaikaa on lyhennetty. Ulkopaikkakuntalaisen metsästäjän on vaikea tietää saako metson ampua vai ei. Se vaikeuttaa myös valvontaa.

Euroopassa laji on erittäin harvinainen ja Brysselissä seurataan tarkasti mitä metsolle Suomessa tapahtuu.

Osa metsästäjistäkin rauhoittaisi metson muutamaksi vuodeksi kokonaan, mutta laajoja rauhoituksia ei ole kuitenkaan saatu vielä voimaan.

(MTV3)

(Sitsemän uutiset 15.09.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot