Mainos
Mainos

Metson Eloranta: Paperiliitto kehityksen jarruna

Konepajakonserni Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvostelee paperiteollisuuden työehtosopimuksia, jotka hidastavat koko suomalaisen metsäklusterin kehitysnäkymiä.

Konepajakonserni Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvostelee paperiteollisuuden kehitystä Suomessa. Hän sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, että paperiteollisuuden työehtosopimuksen kasatut esteet hidastavat koko suomalaisen metsäklusterin kehitysnäkymiä.

Eloranta toteaa, että kunnossapidon ja huollon kehittäminen on paperikoneen tekijälle Suomessa hankalaa. Tämä selittyy sillä, että paperitehtaiden sisälle ei ole asiaa muilla kuin Paperiliiton jäsenillä.

- Paperiteollisuuden vanhat käytännöt ovat sekä meille että asiakkaillemme metsäteollisuudessa selvä haitta, Eloranta arvostelee.

Eloranta harmittelee, että kotikentällä vaikeutetaan mahdollisuuksia pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Hän toivoo, että uusi työehtosopimus auttaa löytämään polkuja, joilla Suomi pidetään mukana kehityksessä.

Metson toimitusjohtaja toivoo, että suomalaiset alihankkijat uskaltaisivat kansainvälistyä ja laajentaa liiketoimintaansa myös kotimaan ulkopuolelle.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtavan asiantuntijan Pekka Tsuparin mukaan paperiteollisuus on jäänyt verkottumisessa sekä elektroniikka- että konepajateollisuudesta kauas jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot