Mainos
Mainos

Miehelle ehdollista - kahlitsi teinipoikansa jalkarautoihin

Isä syyllistyi vapaudenriistoon, kun hän kahlitsi teinipoikansa jalkarautoihin tehostaakseen kotiarestia. Näin katsoo Itä-Uudenmaan käräjäoikeus.  

Mies myönsi jalkarautojen käytön, mutta kiisti rikoksen. Hänen mukaansa raudat olivat ainoa keino suojella säännöistä piittaamatonta ja paljon alkoholia käyttänyttä lasta. Mies vetosi myös siihen, että poika pystyi liikkumaan raudoissa ja olisi voinut lähteä kaupungille, jos olisi kehdannut.  

Oikeus totesi tilanteen olleen haastava huoltajille. Oikeus katsoi kuitenkin, etteivät raudat olleet kohtuullinen kasvatuskeino ja lakimiehenä miehen olisi pitänyt tietää keskivertokansalaista paremmin, mitkä ovat oikeutettuja kasvatuskeinoja. Rautoja käytettiin yön ylikin ja kuukausien ajan 2008-2009.  

Oikeuden mukaan mies syyllistyi myös pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen, kun hän oli lyönyt poikaansa ja toisella kertaa uhannut tätä haulikolla.  

Mies sai 7 kuukautta ehdollista vankeutta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme