Mainos
Mainos

Miehistä vain joka neljäs äänestää naista

Miehet äänestävät edelleen selvästi useammin miestä kuin naista. Naiset sen sijaan äänestävät tasaisemmin molempia sukupuolia. Selvitysten perusteella miehistä vain joka neljäs äänestää mieluummin naista.

Valtio-opin emeritusprofessori Olavi Borg arvioi, että kulttuuri muuttuu hitaasti.

- Olen aivan varma, että noin kahdet-kolmet vaalit eteenpäin, niin tilanne alkaa olla oleellisesti toinen, mutta epäilen, että ei puolet miehistä vielä silloinkaan suostu äänestämään naista. Miehet ovat jääräpäitä, Borg toteaa.

Pääosa kuntavaaliehdokkaista on miehiä. Kolmella suurimmalla kuntapuolueella naisehdokkaiden määrä on 40 prosentin tuntumassa. Eniten naisehdokkaita, lähes 57 %, on vihreillä. Selvästi miesvaltaisin ehdokasjoukko on perussuomalaisilla. Puolueen ehdokkaista vain joka neljäs on nainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot