Mainos
Mainos

Mielenosoittajat vaativat Anttilan eroa

Lumisade ei hidastanut eläinoikeusaktivistien kulkuetta iltapäivällä Helsingin keskustassa. Turkisjupakasta alkunsa saaneen mielenosoituksen pääviesti oli osoitettu maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.), jota vaadittiin eroamaan.

Viiden eläinsuojelu- ja ympäristöjärjestön yhteistuumin järjestämään kulkueeseen osallistui kolmisensataa ihmistä. Megafonein ja banderollein varustautunut joukko lähti liikkeelle Kolmen sepän aukiolta kello 14 ja saapui maa- ja metsätalousministeriölle puolessa tunnissa.

Ministeriön edessä eri eläinsuojelujärjestöjen edustajat pitivät turkistarhausta arvostelevia puheita. Niissä Suomea muun muassa verrattiin Ruotsiin, jossa turkistarhaus on tehty käytännössä mahdottomaksi.

Ministeri Anttila ei kuitenkaan ollut mielenosoittajia kuulemassa, sillä hän oli Brysselissä. Eläinoikeusaktivistit luovuttivat Anttilan eroa vaatineen adressin ministeriön vahtimestarille. Oikeutta eläimille -yhdistyksen mukaan netissä kerätyssä adressissa on yli 7 000 nimeä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme