Mainos
Mainos

Mielenosoittajat vaativat nopeampaa käsittelyä turvapaikkahakemuksille

Joukko turvapaikkahakemusten hidasta käsittelyä vastustavia ulkomaalaisia kokoontui tänään iltapäivällä eduskuntatalon edustalle vaatimaan käsittelyn nopeuttamista. Mielenosoittajat vaativat vastausta eri ministeriöille jättämästään vetoomuksesta, jossa kysytään mitä Suomen viranomaiset aikovat tehdä käsittelyaikojen lyhentämiseksi.

Hakemusten käsittelyaika on mielenosoittajien mukaan kohtuuttoman pitkä, sillä päätöksen saaminen kestää usein yli kaksi vuotta. Sosiaali- ja terveysministeriöön, sisäministeriöön ja ulkoministeriöön jätetyssä vetoomuksessa on yli tuhat allekirjoittajaa. Ministeriöt eivät mielenosoittajien mukaan ole mitenkään reagoineet vetoomukseen.

Mielenosoituksen järjestäjänä oli Irakilaisten pakolaisten ja siirtolaisten kansainvälisen federaation yhdistys ry. Se on saanut valtakirjan edustaa lähes 50 irakilaisen ja iranilaisen turvapaikanhakijaa hakemusten käsittelyssä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme