Mainos
Mainos

Mielenosoittajat vaativat oikeuksia muunsukupuolisille Helsingissä: "Vaikea päästä tarvittaviin hoitoihin"

Queeranarkistiseksi kollektiiviksi itseään netissä luonnehtiva Pinkkimusta Helsinki on osoittanut tänään mieltään Husin sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalla. He sanoivat vaativansa oikeuksia muunsukupuolisille.

Husin mukaan tiloissa oli noin seitsemän ihmistä, joista osa poistui tiloista vapaaehtoisesti, osan poisti poliisi.

Pinkkimusta Helsingin lehdistötiedotteen mukaan muunsukupuolisten on ollut vaikea päästä tarvitsemiinsa hoitoihin jo aiemmin, mutta nyt muunsukupuolisuusdiagnoosin saaneilta on toistaiseksi evätty kirurgiset hoidot kokonaan.

Tutkimuspoliklinikan apulaisylilääkäri Katinka Tuisku kirjoitti 28. elokuuta Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että muunsukupuolisuus ei sinällään ole hoitoa vaativa sairaus, vaan osa ihmisen ainutkertaista identiteettiä, jonka ilmaisemiseen yhteiskunnassa tulisi olla tilaa – mukaan lukien juridinen itsemäärittämisen oikeus (kolmas sukupuoli) ilman lääketieteellisiä tutkimuksia ja ilmiön medikalisointia.

Vakiintunutta hoitolinjaa ei Tuiskun mukaan ole, koska muunsukupuolisten kohdalla feminisoivista ja maskulinisoivista sukupuolen korjaushoidoista ei ole riittävää näyttöä kuten transsukupuolisilla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme