Mainos
Mainos

Mielenosoituksia Israelin sotatoimia vastaan

Mielenosoitukset sekä Helsingissä että Tampereella ovat poliisin mukaan sujuneet rauhallisesti.

Israelin sotatoimia vastaan järjestetyissä kahdessa mielenosoituksessa on marssimassa yhteensä vajaat 400 mielenosoittajaa. Helsingissä mielenosoittajia oli poliisin mukaan liikkeellä 300 ja Tampereella vajaat 100. Helsingissä mielenosoittajia oli järjestäjien mukaan 300-500.

Molemmat mielenosoitukset sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti vaikkakin äänekkäästi.

Iltapäivällä alkaneet mielenosoitukset olivat Pysäyttäkää sota -verkoston järjestämiä tilaisuuksia, joissa pidettiin puheita ja marssittiin. Kansalaisjärjestöjen yhteinen verkosto kritisoi marsseilla Israelin sotatoimia Libanonia vastaan, niissä on kuollut yli 300 henkeä ja puoli miljoonaa ihmistä on joutunut pakolaiseksi.

Helsingissä kulkue lähti taidemuseo Kiasman edustalta kohti EU:n lähetystöä Pohjoisesplanadille ja jatkoi sieltä matkaansa Israelin suurlähetystölle Yrjönkadulle. Israelin lisäksi kritiikkiä sai EU, jolta vaaditaan tiukempaa kantaa tulitauon aikaansaamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme