Mainos
Mainos

Mielenosoitus Korkeasaarta vastaan Helsingissä

Mielenosoittajat kritisoivat erityisesti Korkeasaaren tiloja.

Arviolta kuutisenkymmentä mielenosoittajaa on marssinut Helsingissä Korkeasaaren eläintenpitokulttuuria vastaan. Heidän mielestään paviaanien kohtalo on vain jäävuoren huippu eläintarhan tavassa kohdella eläimiään käyttötavarana ja hyödykkeinä.

- Etenkin suurten petojen tilat ovat ala-arvoisia ja esimerkiksi kissapedoilla esiintyy turkiseläimillekin tyypillistä jatkuvaa stereotyyppistä liikehdintää, kommentoi Korkeasaaren entinen työntekijä biologi Essi Kaartinen tiedotteessa.

Mielenosoittajat kritisoivat etenkin sitä, että eläintarha suunnittelee uusien eläinlajien hankkimista ja uuden infokeskuksen rakentamista, vaikka se ei kykene tarjoamaan edes nykyisille eläimilleen kelvollisia, lajityypilliset tarpeet täyttäviä tiloja.

Mielenosoittajat koostuivat Oikeutta eläimille -yhdistyksen, Maan Ystävien, Vegaaniliiton ja Animalian opiskelijaryhmän ihmisistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme