Mainos
Mainos

Mielenosoitus turpeenottoa vastaan Parkanossa

Parkanon Rukonevalla on mielenosoitus Vapo Oy:n turpeenottohanketta vastaan. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen suolla tapahtuva mielenosoitus Suomessa soiden puolesta, kertoo Suomen luonnonsuojeluliitto.

Suolle on saapunut yli kaksikymmentä suoluonnon tilasta huolestunutta kansalaista banderolleineen ja lapioineen kertomaan, mitä ajattelevat Rukonevan valjastamisesta turpeenottoon.

Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan Rukoneva on lähes luonnontilainen suomuodostelma, joillaiset ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Suo on myös alueellisesti uhanalaisen riekon eteläisimpiä esiintymispaikkoja.

Rukonevan länsilaidalle kokoontuneet mielenosoittajat harmittelevat turpeenoton ympäristölupia säätelevän ympäristönsuojelulain puutteita. Ympäristönsuojelulaki ei takaa, että luonnoltaan arvokkaat suot säästyisivät turpeenotolta.

- Etelä-Suomen suoluonnon tila on hälyttävä, toteaa Suomen luonnonsuojeluliiton metsäasiantuntija Sini Eräjää.

- Suomen ympäristökeskus on arvioinut, että 96 prosenttia suotyypeistä on uhanalaisia. Avosoita uhkaa tänä päivänä eniten turpeenotto.

Eräjään mukaan kyseistä riekon pesimäaluetta tuskin saadaan pelastettua, mutta Pirkanmaalla on kourallinen muita alueita, joiden puolesta nyt myös vedotaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot