Mainos
Mainos

Mielenosoitusten rajoittamisesta älähdettiin

Epäily mielenosoitusten vaikeuttamisesta eduskuntatalon edustalla on nostattanut protesteja.

- Jos eduskunta lähtee rajaamaan oikeutta mielenosoituksiin niiden keskeisellä näyttämöllä, niin se on kansalaisoikeuksien ja demokratian kaventamista, puoluejohtaja Paavo Arhinmäki (vas.) sanoi STT:lle.

Puuttuminen mielenosoituksiin tulee mahdolliseksi, kun eduskunta vuokraa päärakennuksensa etupihan Helsingin kaupungilta.

Eduskunnan kansliatoimikunta hyväksyi vuokrasopimuksen jo viime lokakuussa. Vihreiden ryhmänjohtaja Ville Niinistö sanoi, että asiaa perusteltiin ainoastaan alueen kunnossapidon helpottamisella, ei kokoontumisvapauden rajoittamisella.

Kansliatoimikunnassa istuva Merja Kyllönen (vas.) muisteli, ettei taustalla ollut halu puuttua mielenosoituksiin, mutta kyllä halua estää pysyvä majoittuminen paikalla esimerkiksi asuntovaunussa, kuten eräät mielenosoittajat ovat keksineet tehdä.

Helsingin vasemmistoliitto uhkasi kannella asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle, ellei uhka mielenosoitusten rajoittamisesta muuten poistu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme