Mainos
Mainos

Mielenterveyden keskusliitto käärmeissään Ahon masennuspuheista

Mielenterveyden keskusliitto hämmästelee Sitran yliasiamiehen Esko Ahon kommentteja masennuksen ehkäisemisestä MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa.

Liiton mukaan Ahon esittämät käsitykset masennuksesta ovat herättäneet voimakkaita reaktioita mielenterveyskuntoutujien keskuudessa.

- Erityisesti Ahon kehotukset harrastaa liikuntaa ja vaihtaa työpaikkaa ovat kuulostaneet masennuksesta kärsivien korvissa asiantuntemattomilta tai elitistisiltä, Mielenterveyden keskusliiton tiedotteessa todetaan.

Pätkätöillä ei masennusta voiteta

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri ja toiminnanjohtaja Timo Peltovuori muistuttavat tiedotteessaan, että vakavaan masennukseen liittyy usein kyvyttömyys suoriutua pienistäkin arkiaskareista.

- Kehotukset ryhdistäytymiseen eivät tällöin ole omiaan kohentamaan tilannetta.

- Masennuksen esiaste on usein motivaation ja työn mielekkyyden hiipuminen. Pätkätyöstä toiseen vaihtamalla masennusta tuskin voitetaan.

Esko Aho kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön niin sanotun Masto-hankkeen koordinaatioryhmään. Samaan ryhmään kuuluu myös Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri. Hankkeen tavoitteena on vähentää tuntuvasti masennuksesta johtuvien työkyvyttömyyseläkkeiden määrää.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme