Mainos
Mainos

Mielenterveys- ja päihdepotilas voi yhä pudota palvelujen väliin

Mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsivä potilas jää yhä monissa kunnissa ilman apua. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan syynä tähän on se, että kaikki kunnat eivät noudata vuonna 2009 tehtyä linjausta.

Sen mukaan mielenterveys- ja päihdepalvelut pitäisi olla saatavilla yhdestä paikasta. Suosituksista huolimatta osa kunnista tarjoaa palveluja vielä erikseen.

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvoksen Helena Vorman mukaan tämä aiheuttaa yhä väliinputoamista.

-Se on yksi syy, miksi näitä on katsottu viisaaksi tarjota saman oven takaa. Mielenterveys- ja päihdeongelmiin saattaa liittyä sitä, ettei jaksa ajaa asioitaan yhtä tarmokkaasti kuin terve ihminen.

A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Pekka Heinälän mukaan pahimmillaan käy niin, ettei potilaan asia kuulu kenellekään.

Heinälän mukaan palveluiden yhdistäminen on asiakkaan kannalta tärkeää, mutta myös taloudellisesti järkevää.

Heinälän ja Vorman mielestä kunnat tiedostavat tämän. Käytännössä palveluiden uudelleen järjestäminen on vienyt aikaa, mutta muutostakin on alkanut tapahtua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot