Mainos
Mainos

Mielenterveyspalveluissa räikeitä puutteita

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen potilaiden asuinoloissa ja kohtelussa on suuria puutteita.

Räikeimmissä tapauksissa asumispalveluyksiköiden potilaiden huoneista puuttuivat saniteettitilat sekä ruoan säilytys- ja keittomahdollisuus. Myös potilaiden vapautta rajoitetaan ilman syytä.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut eivät nykyisellään pysty takaamaan ihmisoikeuksien toteutumista potilaiden kohtelussa, sanoo tutkimuspäällikkö Markku Salo Mielenterveyden keskusliitosta.

Tilanne käy ilmi Mielenterveyden keskusliiton sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen selvityksestä. Arvioinnin suorittaneet tutkijat vierailivat eri mielenterveys- ja päihdehuollon asumispalvelu- ja laitoshuollon yksiköissä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Vertailu osoitti suuria eroja yksiköiden kesken.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen kokemustutkijoiden toteuttama mielenterveys- ja päihdepalvelujen laadun arviointi. Mukana on 16 Euroopan maata. Lopulliset tulokset julkaistaan ensi vuonna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot