Mainos
Mainos

Mielenterveyspotilaat edelleen sairaaloissa Suomessa

Sairaalapainotteisuus johtuu pääosin siitä, että pitkäaikaista tukea tarvitsevien potilaiden avohoitoon ei ole toistaiseksi panostettu.

Suomessa hoidetaan mielenterveydenhäiriöitä edelleen pohjoismaista eniten sairaaloissa.

Stakesin kansainvälinen vertailu kertoo, että Suomessa on sekä psykiatrisia sairaalapaikkoja että yli vuoden kestäneitä hoitojaksoja selvästi muita pohjoismaita enemmän. Noin 1500 psykiatrista potilasta on ollut yhtäjaksoisesti sairaalahoidossa yli vuoden.

Sairaalapainotteisuus johtuu ennen muuta siitä, että pitkäaikaista tukea tarvitsevien potilaiden avohoito on vielä retuperällä.

Myös itsemurhien ehkäisyä on Suomessa tehostettava. Suomessa miesten itsemurhat ovat kaksi kertaa yleisempiä kuin muissa pohjoismaissa.

Stakes kokosi uutta vertailutietoa mielenterveyspalveluista terveystilastokomitea Nomeskon vuosiraporttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot