Mainos
Mainos

Mielenterveyspotilaiden läheiset masentuvat muita herkemmin

Jopa joka neljäs vakavista mielenterveysongelmista kärsivän läheinen kuormittuu psyykkisesti niin vakavasti, että heidän oma hyvinvointinsa vaarantuu. Helsingin Sanomien mukaan etenkin puolisot ja äidit ovat alttiita sairastumaan itsekin.

Mielenterveyden edistämisen yksikön päällikkö Eija Stengård Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että omaisten oireilu näkyy esimerkiksi masennuksena tai unettomuutena.

Omaiset mielenterveystyön tukena -yhdistyksen tekemän tutkimuksen mukaan kaikista mielenterveyspotilaiden omaisista yli kolmasosa kärsii masennuksesta. Luku on noin kolminkertainen valtaväestöön verrattuna.

Sairastuminen vaikuttaa huomattavasti perheen sisäisiin suhteisiin. Lehden mukaan vastuu arjen pyörittämisestä jää usein terveen harteille. Lisäksi omainen joutuu usein valvomaan sairastunutta varsinkin silloin, jos tämä on itsetuhoinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme