Mainos
Mainos

Mies ammuskeli kohti poliisia Lappeenrannassa

Keskusrikospoliisi on aloittanut keskiviikon ja torstain välisen yön ampumavälikohtauksen tutkimukset. Poliisia autolla paennut mies ammuskeli virkavaltaa kohti useaan otteeseen Lappeenrannassa. Mies käytti myös panttivankina ollutta naista ihmiskilpenä.

Ammuskelija jatkoi tulitustaan suistuttuaan autollaan tieltä eikä suostunut antautumaan. Miehen piiritys kesti useita tunteja. Keskusrikospoliisi aloitti illalla tapahtumien yksityiskohtaisen selvittelyn.

Tilanne sai alkunsa kello 22:n jälkeen, kun poliisi sai hälytyksen Isopällinkadulle Hakalan kaupunginosaan. Siellä oli ollut kahden miehen aseellinen välienselvittely, ja toinen miehistä oli viety loukkaantuneena sairaalaan.

Poliisin yrittäessä ottaa kiinni ampujaa tämä lähti yhdessä asunnossa olleen naisen kanssa jalan pakoon ja ampui poliisia kohti. Sen jälkeen hän tunkeutui omakotitaloon ja ryösti asukkailta aseella uhaten henkilöauton.
Takaa-ajo jatkui Läntistä kanavatietä pitkin, kunnes auto suistui Sulkutien risteyksessä tieltä. Mies ei suostunut antautumaan ulosajonkaan jälkeen, joten poliisi piiritti miehen. Tässä vaiheessa hän otti mukanaan olleen naisen panttivangikseen ja käytti häntä ihmiskilpenä. Poliisin mukaan nainen oli autossa mukana omasta tahdostaan.

Koko piirityksen ajan mies ampui poliiseja ja uhkaili heitä. Piiritystilanne päättyi vasta kello 3.40, kun ammuskelija antautui ja luovutti aseensa poliisille. Koska myös poliisi käytti asetta kiinniotossa, jutun tutkinta on siirretty esteellisyyssyistä keskusrikospoliisille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme