Mainos
Mainos

Mies puhalsi 8,7 promillea Kuopiossa

Kirjaston wc-tiloista löytynyt mies ei pystynyt itse puhaltamaan enää ensihoitajien alkometriin.

Keski-ikäinen mies on puhaltanut 8,7 promillea poliisin alkometriin eilen Kuopiossa. Hurjat luvut puhaltanut mies vietiin ambulanssilla sairaalaan. Ambulanssin ensihoitajat arvioivat, ettei miehen puhaltama promilleluku ole välttämättä luotettava. Tulokseen voi vaikuttaa esimerkiksi juuri juotu alkoholi.

Vain hyvin harva ihminen kestää yli 4:ää promillea alkoholia hengissä.

Mies löydettiin Kuopion pääkirjaston wc-tiloista. Poliisit kutsuivat ambulanssin miehen puhallettu hengenvaaralliset 8,7 promillea. Lukemaan liittyy vaarallisen myrkytyksen vaara. Ensihoitajien alkometriin mies ei Savon Sanomien mukaan enää pystynyt puhaltamaan humalansa takia.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ensihoitajan Tommi Partasen mukaan poikkeuksellisen korkea luku voi johtua juuri juodusta alkoholista tai oksennuksesta. Potilas voi puhaltaa alkometriin veren alkoholipitoisuutta kovemman lukeman, kun pää ja suu ovat täynnä alkoholihöyryjä.

Alkoholimyrkytyksessä tajunnan taso alenee ja hengitys muuttuu verkkaisemmaksi. Vähitellen alkoholi voi lamauttaa aivot niin, että hengitys hidastuu pysähtymiseen asti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme