Mainos
Mainos

Mies uhkasi räjäyttää ravintolan Vantaalla

Räjähteitä kehoonsa kiinnittänyt mies uhkasi räjäyttää itsensä ravintolassa Vantaan Martinlaaksossa viime yönä. Uhkaava tilanne laukesi kuitenkin rauhanomaisesti.

Räjähteitä kehoonsa kiinnittänyt mies uhkasi räjäyttää itsensä ravintolassa Vantaan Martinlaaksossa viime yönä. Pommilla uhannut mies saatiin kiinni melko pian sen jälkeen, kun tämä oli ilmoittanut itsetuhoaikeistaan. Koko yön kestäneiden etsintöjen päätteeksi poliisi löysi dynamiittipötkön läheisen puun juurelta.

Poliisin mukaan mies oli ennen ravintolaan menoaan jutellut ravintolan edustalla olleiden ihmisten kanssa muun muassa autoista. Silminnäkijöiden mukaan noin 30-vuotias mies oli vaikuttanut masentuneelta ja käyttäytynyt itsetuhoisesti. Keskustelun päätteeksi mies oli nostanut paitansa helmaa ja esitellyt räjähteet, jotka silminnäkijöiden mukaan vaikuttivat dynamiittipötköiltä.

Yksi ravintolan ulkopuolella pommimiehen kanssa keskustelleista miehistä hälytti poliisit paikalle. Poliisi paikansi epäillyn pommimiehen pian ja pyrki saamaan vaivihkaa ravintolan asiakkaat ulos rakennuksesta.

Komisario Juha Henttalan mukaan mies ei tehnyt kiinni otettaessa vastarintaa. Hänet onnistuttiin tunnistamaan pian. - Kaikki elementit vakavaa onnettomuutta varten olivat olemassa, hän toteaa.

Aseman ympäristö eristettiin laajalta alueelta. Paikalla oli poliisin erikoismiehiä ja pommiasiantuntijoita Vantaalta ja Helsingistä. Lisäksi paikalla oli varmuuden vuoksi Mediheli sekä useita pelastuslaitoksen yksiköitä.
Ravintola Martinralli sijaitsee aivan Martinlaakson aseman vieressä.

Edellisen kerran Martinlaakson yössä tapahtui vain reilu viikko sitten torstaina, jolloin rikollisryhmä Natural Born Killersin jäsen ammuskeli samaisen aseman liepeillä. Kukaan ei loukkaantunut tuolloisessakaan välikohtauksessa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme