Mainos
Mainos

Miesten ehkäisypilleri jäihin

Miesten ehkäisypilleriä odotettiin markkinoille viiden vuoden kuluessa.

Suomalaiset lääkeyhtiöt ovat lopettaneet miesten ehkäisypillerin kehitystyön. Savon Sanomien mukaan lääkeyritykset eivät ole nähneet miesten ehkäisypilleriä tarpeeksi houkuttelevana.

- Valmiste olisi muodostunut liian kalliiksi. Toisaalta se olisi edellyttänyt käyttäjältään spermanäytteen säännöllistä kontrollointia, sanoo Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan ylilääkäri Dan Apter.

Miesten ehkäisypilleriä odotettiin markkinoille viiden vuoden kuluessa. Nyt tuotteen valmistuminen viivästynee pitkälle tulevaisuuteen.

Dan Apterin mukaan ehkäisyvalmisteiden kehitystyö on muutenkin hidastunut. Hän epäilee, että syy voisi olla ehkäisyvälinemarkkinoiden kasvun hidastuminen.

- Uusia ehkäisymenetelmiä ei ihan viime aikoina ole kehitetty. Viime aikoina markkinoille on lähinnä tullut joitakin uusia ehkäisypillerivalmisteita naisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme