Mainos
Mainos

Miesten steriloinnit lisääntyivät

Naisille ja miehille tehdään nykyisin jo lähes yhtä paljon sterilointeja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan naisille tehtiin viime vuonna lähes 2500 sterilointia ja miehille hieman yli 2000. Eniten niitä tehtiin 35-39-vuotiaille.  

Raportissa kerrotaan, että miehille tehtyjen sterilointien määrä nousi edellisvuodesta yhdeksän prosenttia. Naisten kohdalla luku sitä vastoin väheni hieman. 

Vaikka sterilointien määrä on hiukan lisääntynyt viime vuosina, on luku huomattavasti pienempi kuin 15 vuotta sitten. Laskua selittävät muun muassa ehkäisymenetelmien valikoiman laajeneminen ja lasten hankkimisiän nousu. 

Erityisesti naisille tehtyjen sterilointien määrä on vähentynyt 1990-luvun puolenvälin jälkeen. Vielä vuonna 2000 steriloinneista yli 80 prosenttia tehtiin naisille.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot