Mainos
Mainos

Miesten terveysmenot ohittavat naiset vasta seniori-iässä

Miesten terveysmenoihin näyttäisi uppoavan naisia enemmän rahaa vasta eläkeiän kynnyksellä. Stakesin tutkimuksen mukaan naisten terveyskulut ovat useimmiten miesten menoja suurempia.

Yli 65-vuotiaiden miesten erikoissairaanhoidon menot asukasta kohti ovat kuitenkin keskimäärin noin viidenneksen korkeammat kuin naisten. Myös samanikäisten miesten reseptilääkkeisiin menee enemmän rahaa kuin naisilla.

Tutkimusprofessori Markku Pekurisen mukaan miesten erikoissairaanhoitoon menee enemmän rahaa muun muassa siksi, että miehet vetkuttelevat lääkäriin menemistä naisia useammin. Kun miehet vihdoin saapuvat vastaanotolle, saattaa vaiva olla jo niin paha, että se vaatii erikoissairaanhoitoa tai lääkkeitä.

Sukupuolten välisten erojen lisäksi tutkimuksessa nousi esiin eri ikäluokkien terveysmenot. Esimerkiksi suurten ikäluokkien hoitoon holahtaa enemmän terveyseuroja kuin iäkkäimpien, koska sodan jälkeen syntyneitä on niin paljon.

Kokonaismenot perustuvat pääosin Suomessa käytettävään OECD:n terveystilinpitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme