Mainos
Mainos

Mieti, mitä tietoja itsestäsi jaat

Sieppaustapaus herättää paljon kohua ainutlaatuisuutensa takia. Turvallisuusasiantuntija Totti Karpela epäilee, että julkisuus saattaa poikia vastaavanlaisia tapauksia tulevaisuudessakin.

Hän suosittelee riskiryhmään kuuluvia varautumaan pienin keinoin vastaavien tapausten varalle.

- Ihan ensimmäiseksi ihmisten, jotka kokevat olevansa riskiryhmässä, kannattaisi miettiä, kuinka paljon tietoa heistä on ylipäätään saatavilla. Tietoa Facebookissa, MySpacessa tai missä vaan, Karpela varoittaa.

- Ihan tavallisenkin perheen kannattaa miettiä, kuinka paljon kertoo lomasuunnitelmistaan ja muista. Hyvin matalan profiilin turvatoimilla pääsee jo pitkälle.

Jos ihminen kokee olevansa korkeassa riskissä, on saatavilla monenlaisia turvajärjestelmiä.

- On kiinteitä ja kotiin asennettavia. Ihmisten liikkumista pystytään seuraamaan. Mutta haluan kuitenkin muistuttaa, että mitä enemmän turvallisuutta korostetaan sitä enemmän se rajoittaa elämää. Kaikkien tietojen salaaminen voi haitata jo ihan normaalia kanssakäymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme