Mainos
Mainos

Mieti, mitä tietoja itsestäsi jaat

Sieppaustapaus herättää paljon kohua ainutlaatuisuutensa takia. Turvallisuusasiantuntija Totti Karpela epäilee, että julkisuus saattaa poikia vastaavanlaisia tapauksia tulevaisuudessakin.

Hän suosittelee riskiryhmään kuuluvia varautumaan pienin keinoin vastaavien tapausten varalle.

- Ihan ensimmäiseksi ihmisten, jotka kokevat olevansa riskiryhmässä, kannattaisi miettiä, kuinka paljon tietoa heistä on ylipäätään saatavilla. Tietoa Facebookissa, MySpacessa tai missä vaan, Karpela varoittaa.

- Ihan tavallisenkin perheen kannattaa miettiä, kuinka paljon kertoo lomasuunnitelmistaan ja muista. Hyvin matalan profiilin turvatoimilla pääsee jo pitkälle.

Jos ihminen kokee olevansa korkeassa riskissä, on saatavilla monenlaisia turvajärjestelmiä.

- On kiinteitä ja kotiin asennettavia. Ihmisten liikkumista pystytään seuraamaan. Mutta haluan kuitenkin muistuttaa, että mitä enemmän turvallisuutta korostetaan sitä enemmän se rajoittaa elämää. Kaikkien tietojen salaaminen voi haitata jo ihan normaalia kanssakäymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot