Mainos
Mainos

Mietintö työsopimuslaista Mönkäreelle

Uutta työsopimuslakia valmistellut komitea on jättänyt mietintönsä työministeri Sinikka Mönkäreelle.

Yli neljä vuotta valmisteltu lakiesitys korvaa nykyisen 30 vuotta vanhan lain. Esityksen odotetaan joutuvan kovan kiistelyn kohteeksi hallituksessa ja eduskunnassa.

Yli neljä vuotta valmisteltu esitys pyrkii huomioimaan paremmin muun muassa tilapäiset ja osa-aikaiset työsuhteet.

Uusi ehdotus työsopimuslaiksi on ehtinyt herättää jo ristiriitaisia tuntemuksia. Komitean mietintöä on kritisoitu mm. sen yleissitovuutta ja vuokratyötä koskevien säädösten vuoksi.

Erityisen äänekäs vastalauseissaan on ollut Suomen Yrittäjät, joka vastustaa yleissitovuuden laajentamista. Ehdotusta on myös moitittu uudistuksen sijaan vain aiemman lain uudelleenkirjoittamiseksi. Komitean mietinnön vastaanottanut työministeri Sinikka Mönkäre onkin varovainen arvioissaan siitä, uskooko hän ehdotuksen menevän sellaisenaan läpi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot