Mainos
Mainos

Migreeniyhdistys: Mainokset pois bussien ikkunoista

Viivastonmuotoiset mainosteippaukset saattavat laukaista migreenikohtauksen. Migreenistä kärsii yli 500 000 suomalaista.

Suomen Migreeniyhdistys vaatii mainosteippauksia pois bussien ikkunoista. Mainokset saavat valon vilkkumaan silmissä, mikä voi laukaista migreenikohtauksen. Järjestö toivoo, että viivastonmuotoisia teippauksia vältetään uusia sopimuksia tehtäessä.

Migreeniyhdistys huomautti asiasta Helsingin kaupunginhallitukselle ja Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n hallitukselle eilen Euroopan migreenipäivänä.

Migreeni on neurologinen sairaus, jota sairastaa yli kymmenen prosenttia väestöstä. Sairaudesta kärsii 550 000 suomalaista.

Kivun lisäksi sairaus aiheuttaa paljon kustannuksia, kun ihmiset joutuvat olemaan poissa töistä tai heidän työtehonsa laskee.

- Ei ole tarkoituksenmukaista, että ympäristön ärsykkeet lisäävät tätä taakkaa, sanoo Migreeniyhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme