Mainos
Mainos

Mihail Šiškinin voittoteos suomeksi

Mihail ŠiškininPismovnik on voittanut Venäjän suurimman kirjallisuuspalkinnon The Big Book Awardin. Palkinto on 100 000 Yhdysvaltain dollaria. Mihail Šiškinin romaani julkaistaan suomeksi ensi elokuussa nimellä Sinun kirjeesi. Teoksen suomentaa venäläisiin kertojiin erikoistunut Vappu Orlov. Šiškin on ainoana venäläiskirjailijana voittanut kaikki kolme kotimaansa arvostetuinta kirjallisuuspalkintoa.

Sinun kirjeesi kertoo lääkäriksi opiskelevan Alexandran ja sotaan lähtevän Vladimirin rakkaustarinan. Vladimir kaatuu sodassa, mutta molempien kirjeet jatkavat silti kulkuaan - ajan, identiteettien ja todellisuuksien tuolle puolen.

Mihail Šiškin on syntynyt Moskovassa vuonna 1961. Hänen teoksiaan on käännetty monille kielille ja Pismovnikin oikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Tyylillisesti häntä on verrattu aikamme tunnetuimpiin kertojiin, kuten Orhan Pamukiin ja J. M. Coetzeehen. Sinun kirjeesi on Šiškinin neljäs romaani.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme