Mainos
Mainos

Mihin käytät kaksi tuntia työpäivästäsi?

Suomalaisten työajasta kolmannes kuluu muuhun kuin työntekoon, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen. Muihin kuin työtehtäviin liittyviin asioihin käytetään työpäivästä reilut 2 tuntia, kun päivän pituus on keskimäärin 6 tuntia 40 minuuttia.

Eniten aikaa käytetään internetin selailuun, noin 40 minuuttia työpäivästä. Netissä aikaa tuhlaavat erityisesti yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat.

Työaikaa kulutetaan myös lepäilyyn työtehtävien välissä, jutteluun työkavereiden kanssa muista kuin työasioista sekä laiskotteluun. Tupakoitsijoilla sauhutteluun menee yleensä 10-20 minuuttia päivässä.

Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Tarja Hakola ei usko, että internetin yleistyminen työpaikoilla olisi lisännyt työntekijöiden omin luvin pitämiä taukoja. Hakolan mukaan verkossa pyöriminen on luultavasti korvannut muita laiskottelun muotoja.

Tiedot selviävät Sunnuntaisuomalaisen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, johon vastasi yli tuhat suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme