Mainos
Mainos

Mihin maahan erityisasiantuntija vertaisikaan suomalaisten juomistapoja?

Suomalaiset tempaisevat kurkkuihinsa keskimäärin 12,3 litraa puhdasta alkoholia vuosittain. 

Lukema vertautuu yksiin esimerkiksi Ranskan ja Australian kanssa, mutta juomakulttuuri itsessään on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijan mukaan lähempänä Brittein saaria. 

– Alkoholin kulutuksen tasoa ajatellen Suomi on eurooppalaisittain keskitasoa. Esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa ollaan suunnilleen samalla tasolla. Siellä ei tosin katsota humalaa hyvällä silmällä. Toki sielläkin päihdytään, koska alkoholi on päihdyttävä aine, mutta tämmöinen julkihumala on hävettävä asia, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut erityisasiantuntija Marjatta Montonen sanoo.

– Jos taas ajatellaan humalahakuista juomista ja sitä, että humala on kulttuurillisesti sallittua ja jopa suotavaa, niin ensimmäiseksi tulee mieleen Englanti, jossa viinassa rypeminen on joissain tilanteissa suorastaan hyvä tapa, Montonen vertaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme