Mainos
Mainos

Miika Nousiaisen Maaninkavaara näyttämölle

Miika NousiaisenMaaninkavaara-romaaniin pohjautuva näytelmä tulee ensi-iltaan tällä viikolla Kansallisteatterissa. Dramatisointi ja ohjaus on Minna Leinon, rooleissa ovat Jukka Puotila ja Marja Salo.

Kantaesitys on Kansallisteatterin Omapohjassa torstaina 8. joulukuuta. Loppuunmyyty esitys siirtyy vuodenvaihteessa Willensaunaan.

Näytelmässä isällä Martti Huttusella on tavoite: Suomen kestävyysjuoksun maineen palauttaminen. Martin pojasta piti tulla seuraava sankari, mutta poika katoaa kisamatkalla Ruotsiin. Tytär Heidi alkaa tavoitella unelmaa. Harjoittelu saa yhä pakkomielteisempiä ja absurdimpia sävyjä, ja kohta ollaan jo liian vakavan kysymyksen äärellä. Näytelmässä Heidi selvittää, kenen unelmasta lopulta oli kysymys.

Miika Nousiainen (s. 1973) on vapaa kirjoittaja, jonka esikoisromaani Vadelmavenepakolainen (2007) oli suuri menestys. Nousiaisen uusin romaani on nimeltään Metsäjätti (2011). Nousiainen työskenteli aiemmin MTV3:n uutistoimituksessa uutis- ja ajankohtaistoimittajana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme