Mainos
Mainos

Miina Äkkijyrkkä joutuu lähtemään tilaltaan tänä vuonna

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä joutuu lähtemään Skatan tilalta. Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa tilan vuokraamista koskevassa kiistassa tänään.

Kaupunki oli irtisanonut huoneiston ja maa-alueen vuokrasopimukset, mitä Äkkijyrkkä vastusti viimeiseen asti. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että irtisanomisiin oli perustellut ja lainmukaiset syyt.

Tilan vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa ja maa-alueen jo tämän kuun lopussa. Kaupungin oikeudenkäyntikuluja Äkkijyrkän ei tarvitse maksaa.

Osapuolet pääsivät valmisteluistunnossa sopuun siitä, että molempien vuokrasopimus jatkuisi ensi vuoden heinäkuun loppuun. Äkkijyrkkä ei kuitenkaan allekirjoittanut sopimusta.

Äkkijyrkkä on tunnettu muun muassa lehmäaiheisesta taiteestaan. Hän on asunut kyyttöjensä kanssa Skatan tilalla Helsingin Vuosaaressa 1990-luvun puolivälistä lähtien. Kyytöt ovat itäsuomenkarjaa, joka on uhanalainen suomalainen karjarotu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme