Mainos
Mainos

Miinalaiva Pohjanmaa Las Palmasiin

Miinalaiva Pohjanmaa lähtee maanantaina yli kuukauden pituiselle koulutuspurjehdukselle Atlantille ja Las Palmasiin. Matkalle osallistuu 55 varusmiestä, 46 kadettia ja opistoupseerioppilasta sekä 35 henkilökuntaan kuuluvaa.

Alus saapuu Las Palmasiin 8. toukokuuta ja aloittaa paluumatkansa 12. toukokuuta. Sen aikana alus vierailee 18.-22. päivinä Corkissa Irlannissa. Koulutuspurjehdus päättyy Helsinkiin 29. toukokuuta.

Kadetit, opistoupseerit ja varusmiehet harjoittelevat Merisotakoulun jokavuotisilla koulutuspurjehduksilla merimiestaitoja ja avomerenkulkua. Matkan tarkoituksena on lisäksi totuttaa heitä pitempiaikaiseen yhtäjaksoiseen merellä oloon. Kantahenkilökunta perehtyy kouluttamisen ohessa aluksen ase- ja informaatiojärjestelmiin.

Koulutuspurjehduksen satamajaksolle Upinniemessä on osallistunut tällä viikolla aluksen kantahenkilöstön lisäksi Merisotakoulun 69. ja 71. merikadettikurssien laivasto- ja merivartiolinjat, 71. merikadettikurssin koneopintosuunta sekä peruskurssi 58:n merenkulkulinja. Matkan johtaa miinalaiva Pohjanmaan päällikkö, komentajakapteeni Ari Kallio.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot