Mainos
Mainos

Miinalaiva Pohjanmaan ostajaehdokas tyrmää väitteen: Venäjän-kauppani ei syynä tarjouksen sivuuttamiselle

Ostotarjouksen miinalaiva Pohjanmaasta tehnyt varustamo Alfons Håkans Oy:n toimitusjohtaja Joakim Håkans kiistää sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla esitetyn väitteen, jonka mukaan pelko miinalaiva Pohjanmaan myymisestä eteenpäin venäläisille olisi syynä yhtiön jättämän tarjouksen sivuuttamiseen.

Håkans on Iltalehden mukaan ollut vuonna 2010 välittämässä merivoimien kalustohuutokaupasta hankittua kuljetuslauttaa venäläisomisteiselle yritykselle.

– Olen kysynyt asiaa suoraan ministeriöltä ja sieltä vastattiin minulle, että tämä ei ollut syy.

Håkans kertoi viime viikolla MTV Uutisille ymmärtävänsä, että ministeriössä tai puolustusvoimissa voi olla pelkotiloja siitä, että alus myytäisiin eteenpäin.

– Nämä asiat voidaan sopimuksesta rajoittaa. Niin tavallisessa kaupankäynnissä toimitaan. Mutta tätä keskustelua ei ole jatkettu mitenkään.

Joulun alla Joakim Håkans myös kiisti Savon Sanomille edes harkinneensa Pohjanmaan kauppaamista venäläisille.

– En tietenkään olisi myynyt, koska minulla on alukselle liiketoimintaidea. Miksi venäläiset olisivat edes kiinnostuneita vuonna 1979 rakennetusta aluksesta? Venäläiset rakentavat uusia sota-aluksia itselleen.

Romuttaminen kiinnostaa varustamoa 

Vaikka Pohjanmaan ostaminen ei varustamolta onnistunutkaan, kertoo toimitusjohtaja yrityksen olevan edelleen aluksesta kiinnostunut.

– Ostoyritys on meidän puolestamme loppuun käsitelty. Tietysti toivomme, että saamme olla mukana romuttamisen kilpailutuksessa, koska meilläkin on oma telakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme