Mainos
Mainos

Miinalaiva Pohjanmaan päällikkö ei odota tulitaisteluita

Miinalaiva Pohjanmaa lähtee EU:n kriisinhallintaoperaatioon Adeninlahdelle tammikuun alussa. Kyseessä EU:n ensimmäinen merellinen sotilasoperaatio.

Pohjanmaan päällikkö Mika Raunu uskoo aluksen soveltuvan hyvin merirosvouksen torjuntaan Somalian rannikolla. Varsinaisiin tulitaisteluihin hän ei usko.

Operaation tärkein tehtävä on suojata Somaliaan menevien avustuskuljetuksia.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Raunu korostaa operaation uusia piirteitä.

- Ruohonjuuritasolla ollaan kohtaamassa uudenlaisia asioita. Tässä kriisinhallintaoperaatiossa ollaan poikkeuksellien riippuvaisia tekniikasta eli ei riitä että miehet on rautaa, tarvitaan myös tekniikkaa, joka kestää noissa olosuhteissa, Raunu arvioi.

Myös se, että kyseessä on merioperaatio, tuo mukanaan uusia asioita.

- Operaatioalueella on erilaisia alueita. On kansainvälinen merialue ja useita valtioita Arabian niemimaalta Tansanian rannikolle, Raunu luettelee.

Operaatioon tuo lisähaastetta myös se, että toiminta-alue on hyvin laaja - noin Euroopan kokoinen. Alueella tulee toimimaan 6-10 sotalaivaa ja 4-6- merivalvontalentokonetta.

Katso Miinalaiva Pohjanmaan päällikön Mika Raunun haastattelu: (Huomenta Suomi 21.12.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot