Mainos
Mainos

Mikä influenssavirus puskee Suomeen? Yksityisen puolen rokote suojaa useammalta

Influenssarokotukset ovat alkaneet tai alkamassa eri puolilla Suomea. Tänä vuonna rokotusten erikoisuus on, että julkisen terveydenhoidon puolelta saatava rokote suojaa kolmelta eri viruskannalta ja yksityisen puolen rokote neljältä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek huomauttaa, että yksityisen puolen rokotteen paremman suojan hyöty riippuu siitä, millaisia influenssaviruksia Suomeen lopulta kulkeutuu.

Maksuttoman rokotuksen saavat muun muassa yli 65-vuotiaat, raskaana olevat ja alle 3-vuotiaat lapset. Myös pitkäaikaissairautta potevat saavat rokotteen maksutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa influenssaepidemian alusta ei ole vielä merkkejä. Yleensä influenssakausi alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

Riskiryhmiin kuulumattomat voivat ostaa rokotteen apteekista lääkärin reseptillä tai hakea rokotteen yksityiseltä lääkäriasemalta. Myös työnantajat tarjoavat rokotuksia työterveyshuollon kautta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme