Mainos
Mainos

Mikä kirja muutti elämäsi? Vielä ehdit kertoa

Mikä kirja jätti pysyvän jäljen? Minkä lukukokemuksen jälkeen et ollut enää entisesi? Onko jokin kirja vaikuttanut ratkaisevasti elämäsi suuntaan? Kysymys on melko vaikeakin, mutta herättää mielenkiintoista pohdiskelua.

Lukukeskus ja WSOY kokoavat kirjan käänteentekevistä lukukokemuksista. Kutsu on kaikilla avoin ja mukaan ehtii vielä, sillä vastausaikaa on tämän kuun loppuun. WSOY julkaisee tarinoista kirjan keväällä 2013. Teokseen osallistuu myös joukko nimekkäitä suomalaiskirjailijoita.

Lukukeskuksen verkkosivuilla julkaistaan koko osallistumisajan tunnettujen henkilöiden tarinoita aiheesta Kirja joka muutti elämäni.

Esimerkiksi Leena Majander-Reenpää kertoo kiinnostavan tarinan siitä, kuinka Per I. Gedinin muistelmateos Förläggarliv innosti häntä pyrkimään omien haaveitten toteuttamiseen, kustantajan ammattiin hakeutumiseen ja myös pokkarien kustantamiseen.

Myös lastenpsykiatri Jari Sinkkonen löysi alansa kirjan avulla. Sigmund FreudinJohdatus psykoanalyysiin herätti hänessä kiinnostuksen ihmismielen rakentumiseen ja toimintaan jo murrosikäisenä.

MTV3.fi/kirjat -sivuston blogisti kirjailija Anna Kortelaiseen taas kolahti A S ByattinRiivaus, koska "Kun tarpeeksi etsii ja jaksaa nähdä vaivaa tai tohtii ottaa vastaan onnenkantamoisen, voi päästä samanlaiseen seikkailuun."

Idea on peräisin maailman ensimmäisestä kirjallisuuspääkaupungista Edinburghista. Skotlannin merkittävin kirjallisuustoimija Scottish Book Trust toteutti hankkeen The Book That Changed My Life Skotlannissa vuosina 2009-2010.

Lukukeskus toivoo omakohtaista 1 000-4 000 merkin tarinaa. Tekstit voi lähettää osoitteeseen kirjajokamuutti@lukukeskus.fi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme