Mainos
Mainos

Mikä kumma on takinikili? Katso kuvat ja video

Korkeasaaren eläinpuiston takinit ovat saaneet jälkikasvua.

Pariviikkoinen takinikili ulkoilee päivittäin tarhassa emonsa vieressä lauman ruoka-aikoina. Emolta saadun maitohörpyn jälkeen kili köpöttelee nukkumaan läheiselle olkipedille.

Takini on Himalajalla elävä vuohieläin, mutta Helsingin kevätviima voi olla takineille ja etenkin takinikileille liikaa. Korkeasaaren eläinpuiston mukaan takinitallin ovet pidetään tämän takia avoinna, jotta emo voi viedä kilinsä lämmittelemään.

Korkeasaaressa on kevään aikana syntynyt jälkikasvua myös mongolianvillihevosille ja Amazonia-talon pikkumarmoseteille. Viisiviikkoista hevosvarsaa on voinut nähdä puistossa syntymästään asti. Pikkumarmosettien, eli maailman pienimpien apinoiden poikaset pidetään vielä piilossa uteliaiden katseilta.

Keväällä on odotettavissa perheenlisäystä ainakin aasianleijonille ja amurinleopardeille. Partakorppikotkat ja hyasinttiarat hautovat parhaillaan ja munien odotetaan kuoriutuvan pääsiäiseen mennessä. Molempien uhanalaisten lintulajien lisääntyminen on eläintarhoissa harvinaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme