Mainos
Mainos

Mikael Pentikäinen siirtyy Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajaksi

Helsingin Sanomien erotettu päätoimittaja, metsänhoitaja Mikael Pentikäinen, 49, on valittu Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajaksi.

Pentikäinen aloittaa Maaseudun Tulevaisuudessa tammikuussa 2015, ja vastaavana päätoimittajana helmikuun alusta.

Nykyinen päätoimittaja Lauri Kontro, 61, siirtyy helmikuun alussa toisiin tehtäviin MTK-konsernissa.

- Olen iloinen ja ylpeä, kun pääsen johtamaan Maaseudun Tulevaisuutta. Lehdellä on tärkeä rintamavastuu kamppailussa suomalaisen maaseudun ja maakuntien puolesta. Tässä taistossa olen innolla mukana, Pentikäinen sanoo MTK:n tiedotteessa.

- Myös biotalous on suuri mahdollisuus Suomen maakunnille ja maaseudulle, ja samalla Maaseudun Tulevaisuudelle, hän arvioi.

Maaseudun Tulevaisuus on Suomen toiseksi luetuin päivälehti. Sillä on lähes 350 000 lukijaa. Lehteä kustantaa Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry:n omistama Viestilehdet Oy, jonka liikevaihto oli 27,6 miljoonaa euroa vuonna 2013. 

Pentikäinen on toiminut päätoimittajana Etelä-Saimaassa (1996-99), päätoimittajana ja toimitusjohtajana Suomen Tietotoimistossa (1999-2004), toimitusjohtajana Sanoma Newsissä (2004-10) sekä päätoimittajana Helsingin Sanomissa (2010-13), josta hän sai potkut.

Hän oli myös Keskustan eurovaaliehdokkaana. Viime aikoina hän on toiminut yrittäjänä sekä johtamisen ja viestinnän konsulttina. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme