Mainos
Mainos

Mikkeli vahvoilla maavoimien esikunnan sijoituspaikaksi

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen kerrotaan jo esittäneen maavoimien esikunnan sijoittamista Mikkeliin. Ehdotus liittyy puolustusvoimien hallintouudistukseen.

Mikkeli on vahvoilla kisassa maavoimien esikunnan sijoituspaikaksi. Turun Sanomien mukaan puolustusministeri Seppo Kääriäinen esittää maavoimien esikunnan sijoittamista Mikkeliin. Merivoimien esikunta siirtyisi lehden mukaan Helsingistä Turkuun. Nykyiset kaksitoista sotilaslääniä lakkautettaisiin, ja niiden tilalle perustettaisiin seitsemän uutta.

Kääriäinen on Turun Sanomien mukaan antanut esityksensä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle, mutta sitä ei ole julkistettu. Järjestelyt ovat osa suurta puolustusvoimien hallintojärjestelmän uudistamishanketta, jossa on tarkoitus lakkauttaa nykyiset kolme maanpuolustusaluetta ja jakaa niiden tehtävät uusille sotilaslääneille.

Uudet sotilasläänit olisivat lehden mukaan Etelä-Suomen, Länsi-Suomen, Pohjanmaan, Itä-Suomen, Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen ja Lapin sotilasläänit. Niiden esikunnat sijoittuisivat Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Kouvolaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot