Mainos
Mainos

Mikko Alatalo Ylen ja Sipilän kiistasta: Ei mitään uutta – Sorsa, Koivisto, Lipponen...

Ylen hallintoneuvoston johto luottaa, että Ylen riippumattomuus ei ole ollut uhattuna kiistassa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa.

Hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Arto Satonen (kok.) korostaa, että Ylen rahoituksesta ovat päättäneet yhdessä kaikki eduskuntapuolueet.

– Ylen toimiva johto tekee päätökset journalistisesta linjasta ja poliitikkojen ei pidä puuttua siihen. Kritiikkiä saa toki antaa, mutta johtopäätökset tehdään Ylessä, millä laajuudella ja mitä asioita uutisoidaan, Satonen sanoo.

Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo muistuttaa, että poliitikkojen ja Ylen välillä on ennenkin kipunoinut.

– Pääministeri Sorsa oli aikoinaan erittäin kriittinen Ylelle. Presidentti Koivisto pisti Ylen boikottiin ja antoi haastatteluja vain maikkarille ja nimitteli toimittajia sopuleiksi. Harri Holkeri joi kahvia ja Paavo Lipponen käveli melkein toimittajien päälle, Alatalo sanoo.

Alatalo antaa täyden tukensa tässä asiassa Ylen päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle.

– Neljä päivää tälläistä uutisointia riittää ja nythän tätä toki jatketaankin. Pääasia, että lehdistöllä on sananvapaus, mutta myös sillä jutun kohteella on oltava mahdollisuus antaa nopeasti oma näkemyksensä asiaan, Alatalo arvioi.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta esittää, että Ylen hallintoneuvosto kutsuttaisiin koolle jo ennen varsinaista kokouspäivää, joulukuun puoliväliä.

– En pidä sitä hyvänä, että nykyisessä median ja yhteiskunnan vauhdissa velloisimme kaksi viikkoa tässä tilanteessa. Tämä asia pitäisi käsitellä nyt juuriaan myöten, Feldt-Ranta viestittää hallintoneuvoston puheenjohtajalle Kimmo Kivelälle (PS).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme