Mainos
Mainos

Mikko Paaterosta poliisiylijohtaja

Lääninpoliisijohtaja Mikko Paaterosta tulee maan korkein poliisiviranomainen. Valtioneuvosto nimitti hänet tänään sisäministeriön poliisiylijohtajan virkaan elokuun puolivälistä. Nykyinen poliisiylijohtaja Markku Salminen jää eläkkeelle.

Sisäministeriön poliisiosasto johtaa poliisitointa koko maassa. Osaston päällikkönä toimii poliisiylijohtaja. Hän päättää osaston toimintalinjoista, toiminnan painopistealueista ja keskeisistä tulostavoitteista. Poliisiylijohtajan erityinen tehtävä on johtaa poliisiorganisaatiota ja johtamisjärjestelmiä koskevien uudistusten valmistelua ja toimeenpanoa.

Paatero, 60, on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hänellä on lähes 40-vuotinen kokemus erilaisista poliisin johtotehtävistä. Vuodesta 1999 hän on toiminut Länsi-Suomen lääninhallituksen lääninpoliisijohtajana. Poliisina hän on toiminut pääasiassa Turussa ja Turun seudulla.

Poliisiylijohtajan virkaan oli ehdolla useita kokeneita poliisijohtajia. Paateron etuina olivat hänen vastuullinen ja pitkäjänteinen toimintansa poliisihallinnossa, vaativissa tehtävissä osoitettu hyvä johtamistaito sekä näin saavutettu kokemus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme