Mainos
Mainos

MikroPC: Poliisi voi käyttää Suomessakin vakoiluohjelmia

MikroPC-lehti kertoo nettisivuillaan, että Suomessakin poliisilla on lain puitteissa oikeus vakoilla epäilyn alaisena olevien henkilöiden viestintätietoja.

Kyseessä täytyy kuitenkin olla vakava rikos. Esimerkiksi laiton tiedostojenjako ei riitä vakoilun aloittamisperusteeksi.

Saksassa skandaalin aiheuttanut, Skype-puheluja nauhoittava troijalainen, ei suoraan voi olla Suomen viranomaisten käytössä. Pienin muutoksin samanlaista ohjelmaa kuitenkin voisi MikroPC:n tietojen mukaan käyttää.

Piraattipuolue julkaisi tänään tiedotteen, jonka mukaan "Suomen hiljattain uudistettu pakkokeinolaki antaa viranomaisille mahdollisuuden ’kiertää, purkaa tai muulla vastaavalla tavalla tilapäisesti ohittaa kohteiden tai tietojärjestelmän suojaus tai haitata sitä’ voidakseen salaa asentaa vakoiluohjelmiston epäillyn tietokoneelle. Ohjelma voi esimerkiksi nauhoittaa Skype-nettipuheluita ja urkkia salasanoja, kuten saksalaistroijalainen tekee. Koneen tietoturvaan tehtyjä aukkoja tai itse vakoiluohjelmaa voivat kuitenkin hyödyntää sivullisetkin.”

– Mikään ei estä tietomurtoja tekevien vakoiluohjelmien tulemista viranomaiskäyttöön Suomessakin. Se on itseasiassa jopa todennäköistä, sanoo Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme