Mainos
Mainos

Miksi nuori ei asetu ehdolle kunnallisvaaleissa?

Puolueilla on edelleen hankaluuksia saada nuoria kunnallisvaaliehdokkaita listoilleen.

2000-luvulla nuorten, alle kolmekymppisten ehdokkaiden määrä on sinnitellyt kymmenessä prosentissa

– Puolueet ovat kyllä kovasti pyrkineet saamaan nuoria ehdokkaita, mutta menestys ei siinä ole ollut kovin hyvä. Määrä on pitkään ollut siinä kymmenessä yhdessätoista prosentissa kaikista ehdokkaista. Ja kyllähän se vähemmän on kuin mitä vastaava väestöosuus on, että siinä mielessä parantamisen varaa olisi, arvioi valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta.

Politiikan tutkijan mukaan nuoria passivoi muun muassa vähäinen yhteiskunnallinen opetus oppilaitoksissa sekä huono tuntemus opiskelukaupungin paikallispolitiikasta.

Keskustan kunnallisjärjestön vaalipäällikön mukaan kunnallispolitiikkaa tulisi nostaa enemmän esille mediassa.

– Valtakunnan asioita käsitellään mediassa hyvin kattavasti, kun taas kunnallispolitiikkaa ei esimerkiksi sähköinen media niin kauhean tarkasti käsittele. Myöskin kunnallispoliittisten asioiden esillä pitäminen olisi tärkeää, jotta nuoret vois kiinnostua tästä kunnallispolitiikasta, toteaa Eero Erkkilä.

(MTV3)

Katso Siina Revon juttu (Kymmenen uutiset 14.10.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot