Mainos
Mainos

Miljoonaluokan kasvu silakkasaaliissa

Merialueen ammattikalastuksen saalis oli viime vuonna 117 miljoonaa kiloa, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ennakkoarviot. Saalis on viisi miljoonaa kiloa suurempi kuin vuonna 2008. Kasvu tulee silakasta, sillä sen saalis kasvoi seitsemän miljoonaa kiloa, sen sijaan kilohailin osuus laski miljoonalla kilolla.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan silakka- ja kilohailikannat ovat viime vuosina olleet vahvoja ja sen myötä saaliskiintiöt suuria. Niitä pyydetään avomereltä trooleilla.

Valtaosa ammattikalastajista kalastaa verkoilla tai rysillä rannikkoalueella. Rannikkokalastuksen tärkeimmät kalat olivat viime vuonna siika, lohi, kuha ja ahven. Näistä siian ja lohen saaliit kasvoivat, ahvenen ja kuhan taas pienenivät.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot