Mainos
Mainos

Millä todennäköisyydellä megalottopotti osuu Suomeen?

Uuden kansainvälisen lottopelin ei pelätä uhkaavan suomalaista lottoa.

Veikkaus on mukana rahapeliyhtiöiden yhteenliittymässä, jonka tavoitteena on käynnistää uusi Eurojackpot-peli. Ainakin kahdeksan maan Eurojackpotissa on mahdollisuus voittaa jopa 90 miljoonaa.

Veikkauksen tuotejohtaja Ari Aarnihuhta ei pelkää, että uusi peli uhkaisi maamme kansallista lottoa ja pienentäisi Suomen lottopotteja.

– Mikään ei viittaa siihen, mutta jonkun verran voi vaikuttaa kansalliseen lottoon ja etenkin Viking Loton suosioon. Mutta missään tapauksessa ajatus ei ole se, että ihmiset siirtyvät lotosta tähän uuteen Eurojackpottiin, vaan tuodaan rinnalle uusi vaihtoehto.

Rivi uutta peliä maksaa 2 euroa kun kansallisen loton rivihinta on 80 senttiä. Aarnihuhdan mukaan myöskään pelkoa siitä, että peli ei saisi kannatusta Suomessa, ei ole.

- Suurin osa meidän pelaajista pelaa lottoakin muutamalla eurolla, ettei tuon 2 euroa pitäisi olla mikään kynnyskysymys.

Aarnihuhdan mukaan on vaikea ennakoida, kuinka usein mahdollisuus voittaa 90 miljoonaa osuu suomalaiselle.

– Se on monesta sattumasta kiinni milloin potti nousee sille tasolle, mutta mahdollisuus päävoiton voittamiseen yhdellä rivillä on 1:59 miljoonaan. Eli neljä kertaa haasteellisempaa kuin meidän tavallisessa lotossa tällä hetkellä.

Suomi nauttii tällä hetkellä vahvaa kannatusta uuden lottoarvonnan sijoituspaikaksi. Kun peliaika päättyy perjantaisin kello 21, suoritettaisiin arvonta sen jälkeen Suomessa, Helsingin alueella, mistä arvontatulos jaettaisiin muihin osallistuviin maihin.

– Se olisi suomalaisille hieno kunnianosoitus, Aarnihuhta toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme